Du kommer aldrig oroa dig för misplacing din tändare eller dina matcher om du röker en e-cigarett - det finns inget att tända. Istället e-cigaretter körs på ett litiumbatteri; var och innehåller också en förångningskammaren och en patron fylld med vätska. När du puff på din e-cig som du skulle en vanlig cigarett, batteri driver enheten för att värma vätskan och förånga det. Vissa e-cigaretter har en cigarett-liknande LED tips som lyser rött (eller annan färg, beroende på vilken produkt du använder), men inte alla dessa rökfria prylar likna vanliga cigaretter. Eftersom de inte bränna tobak, det finns ingen rök, ingen kolmonoxid och ingen lukt; vad du andas är ånga [källa: FDA].

e-cigaretter E-cigaretter är rökfri och tobaksfritt, men de är inte nikotinfria. Vätskan i e-cigaretter är typiskt en kombination av nikotin, aromer (såsom tuggummi eller vattenmelon), propylenglykol (ett lösningsmedel), och andra tillsatser. Mängden nikotin beror på blandningen av det speciella vätske nikotin patron installerad i enheten. Vissa produkter innehåller nikotin mängder jämförbara med vanliga tobak, medan andra innehåller nivåer som ligger närmare en ljus eller ultralätt cigarett. Det finns också patroner tillgängliga som innehåller smaksatt vätska utan nikotin, för användare som vill ha den sensoriska upplevelsen av att röka en cigarett utan de skadliga effekterna.

Cigarettrök innehåller mer än 7000 kemikalier, och bland dem, 69 är kända carcinogener [källa: American Lung Association]. Men det är inte bara vanliga cigaretter som är giftiga för våra kroppar; e-cigaretter, också komma med hälso- och säkerhetsrisker. Problemet? Flytande nikotin.

Flytande nikotin utvinns ur tobak, men till skillnad från tobaksblad, kan flytande nikotin vara dödlig. Det kan orsaka skada när det inandas, men det kan också vara skadligt vid förtäring eller absorberas genom huden. Endast en liten dos är farlig - mindre än en matsked av många av e-vätskor på marknaden är tillräckligt för att döda en vuxen, och så lite som en tesked kan döda ett barn) [källa: Richtel]. Antalet samtal till giftinformationscentraler om e-cigarett nikotin-infunderas vätskor ökade kraftigt varje månad mellan september 2010 och februari 2014, från bara ett samtal per månad till så många som 215 - det är en ökning från 0,3 procent till 41,7 procent av alla nödsamtal. Så många som 51,1 procent av de berörda oavsiktlig förgiftning av barn yngre än 5 (ungefär 42 procent inblandade vuxna ålder 20 år eller äldre) [källa: CDC] samtal.

Några tester tyder på att det är inte bara nikotin som kan vara farligt. Vissa e-cigarett enheter kan också släppa metaller under användning - inklusive tenn i vissa fall - liksom andra föroreningar är kända för att vara giftiga och / eller cancerframkallande.

Trots att på marknaden i flera år, många tillsynsmyndigheter och hälsoexperter är inte säker på hur säker e-cigaretter faktiskt är. Bland deras oro är bristen på offentliggörande av alla ingredienser som används samt avsaknaden av (eller giltighet) hälsa och säkerhet krav från tillverkarna om sina produkter. Under 2009, till exempel, Food and Drug Administration (FDA) hittade några patroner av flytande nikotin innehöll ca 1 procent dietylenglykol (DEG), en giftig kemikalie ingrediens som också finns i frostskyddsmedel [källa: FDA].

Trots att på marknaden i flera år, många tillsynsmyndigheter och hälsoexperter är inte säker på hur säker e-cigaretter faktiskt är. Bland deras oro är bristen på offentliggörande av alla ingredienser som används samt avsaknaden av (eller giltighet) hälsa och säkerhet krav från tillverkarna om sina produkter. Under 2009, till exempel, Food and Drug Administration (FDA) hittade några patroner av flytande nikotin innehöll ca 1 procent dietylenglykol (DEG), en giftig kemikalie ingrediens som också finns i frostskyddsmedel [källa: FDA].

För att göra saken värre, kan mängden nikotin noterade på en patron etikett inte stämmer med den faktiska mängden i kassetten. FDA testning har hittat patroner under samma tillverknings etikett kan frigöra betydligt olika nivåer av nikotin, som sträcker sig från 26,8 till 43,2 mikrogram nikotin per 100 milliliter puff. Och de nikotinfria patroner? Laboratorietester visar du fortfarande få en låg dos, trots påståenden [källa: FDA].

FDA reglerar vissa tobaksprodukter, inklusive cigaretter, cigarett tobak, rulltobak och rökfri tobak. Men det var inte förrän 2014 som myndigheten föreslagit krav för e-cigaretter, nikotin e-juice och upplösnings tobak, bland annat tidigare oreglerade tobaksprodukter, enligt familjen Rökning förebyggande och tobakskontroll Act. Under dessa föreskrifter tillverkare är skyldiga att offentliggöra alla ingredienser i sina produkter, och har FDA-godkännande före saluför dem. Dessutom kan e-cigs inte säljas till minderåriga (även om viss ålder beror på den stat där du bor), och all märkning ska innehålla hälsovarningar; gratisprover och automat försäljningen är också förbjudna [källa: Federal Register].

Tillverkare, säger emellertid e-cigarett är helt enkelt fritids, och bör inte vara föremål för FDA reglering.

E-cigarett enheter är batteridrivna, och så länge som du kommer ihåg att hålla batteriet laddat de är återanvändbara (även om underhåll och användbarhet kommer att bero på vilken typ av e-cigarett enhet du använder). Och, som en hel del andra enheter som vi använder varje dag (såsom smarta telefoner och surfplattor) många e-cigs kommer med ledig USB och bil avgifter. Det är inte bara det uppladdningsbara batteri som gör dessa enheter sluta röka kan återanvändas; många är också påfyllnings. Vätskan i patronerna behöver resupplied regelbundet, antingen genom att sätta in en ny patron eller påfyllning en tom.

Rökare med ett paket om dagen vana spendera mer än $ 1000 per år för att få nikotin fix de ber, och i många fall en e-cigarett vana är billigare. Först, e-cigarett anordningar, som kommer i en mängd olika former och storlekar, kom med en initial kostnad. En typisk startpaket, som innehåller e-cigarett enhet, ett batteri och flera patroner kan kosta allt från $ 30 till $ 100, beroende på tillverkare, modell och stil. Och sedan finns det kostnaden för patronerna. Kostnaden för ett års värde av patroner för att upprätthålla motsvarande ett paket om dagen vana kommer att kosta ca $ 600 [källa: Neporent]. För att minska dessa priser konsumenterna också kan köpa vätskan i bulk och fylla patronerna själva.

Eftersom det finns lite reglering av e-cigarett enheter, tillverkare har spelrum att marknadsföra sina produkter som cigaretter som går att röka överallt, presentera dem som rökfria tobaksprodukter som inte har några hälsorisker. På grund av detta, är e-cigs tillåts i övrigt rökfria miljöer.

Förordningar varierar dock. Vissa länder, däribland Australien, Kanada, Israel och Mexiko, samt vissa amerikanska städer som Los Angeles, Chicago och New York, har förbjudit elektroniska cigaretter eller begränsat deras användning i vissa offentliga lokaler. I vissa fall är användningen av e-cigs tillåts endast i "vaping" salonger eller butiker där de enheter och tillhörande produkter säljs [källa: Gorman].

Det är inte bara rökare som påverkas av effekterna av cigaretter; så många som 2,5 miljoner icke-rökare har dött av de letala effekterna av passiv rökning mellan 1964 och 2014 [källa: CDC]. Trots påståenden att de är ett säkert alternativ till vanliga cigaretter, kan e-cigaretter inte helt lösa problemet med secondhand exponering för nikotin.

Nikotinexponering från e-cigaretter är äkta, även om studier tyder på att exponering är långt mindre från e-cig ångor än från röken från vanliga cigaretter. Nikotin utsläppen är 10 gånger lägre än från brinnande tobak, och andrahands aerosol inte innehåller betydande mängder av tobaksspecifika toxiner (kolmonoxid eller andra giftiga flyktiga organiska föreningar) [källa: Czogala]."/>

navigation
filet
flux RSS
separateur
partager
facebook
google
live
separateur envoyer a un ami separateur ecrire a qualisteam
filet
  Actujour
filet
filet
filet
filet
articles les plus lus
filet
filet
filet
filet
filet

E-cigg och sluta röka med e-cigarett och nikotin

Posted by e-cigg on November 07, 2016 at 09:02:51:


Trots vår växande kunskap som röktobak är dåligt för oss mer än 40 miljoner amerikaner är cigarettrökare. Röka cigaretter är känd för att orsaka skador på alla organ i kroppen, och rökrelaterade sjukdomar är ansvariga för en av fem dödsfall i USA [källa: CDC]. Men nästan 70 procent av rökarna rapporterar att de vill sluta, och lite mer än 42 procent säger att de har försökt att sluta under det senaste året [källa: CDC]. Under 2009 var det en 10 procent minskning av cigarettförsäljningen i USA, och samtidigt som direkt följde en ökning i den federala tobaksskatten, det är inte bara pris som förändras vanor amerikanska rökare. Elektroniska cigaretter (även känd som e-cigaretter) har också bidragit. Den globala försäljningen av rökfria tobaksprodukter, inklusive rökfria inhalatorer, har vuxit till nästan $ tre miljarder dollar - och fortsätter att växa. I ett försök att sluta tobaks vana så många som en femtedel av rökare har försökt e-cigaretter [källa: Ross].

E-cigaretter först utvecklades i Kina och infördes till USA marknaden under 2007. Många är tillräckligt lika i utseende förväxlas med vanliga tobak cigaretter. Men en titta inuti och du kommer att se den största skillnaden: Detta är en tobaksfri produkt. E-cigs är faktiskt förångare; stället för att bränna tobak, värmer den mekanism upp en vätska. Vätskan övergår i ånga, som sedan inhaleras, eller "vaped." Medan vissa hävdar att ånga ger hälsomässiga fördelar jämfört med traditionella cigarettrök, tillsynsmyndigheter och vissa hälsoexperter är inte så säker på att det är sant. Innan du överväga att ta upp e-cigarett vana, läs vidare för att få fakta.

Du kommer aldrig oroa dig för misplacing din tändare eller dina matcher om du röker en e-cigarett - det finns inget att tända. Istället e-cigaretter körs på ett litiumbatteri; var och innehåller också en förångningskammaren och en patron fylld med vätska. När du puff på din e-cig som du skulle en vanlig cigarett, batteri driver enheten för att värma vätskan och förånga det. Vissa e-cigaretter har en cigarett-liknande LED tips som lyser rött (eller annan färg, beroende på vilken produkt du använder), men inte alla dessa rökfria prylar likna vanliga cigaretter. Eftersom de inte bränna tobak, det finns ingen rök, ingen kolmonoxid och ingen lukt; vad du andas är ånga [källa: FDA].

e-cigaretter E-cigaretter är rökfri och tobaksfritt, men de är inte nikotinfria. Vätskan i e-cigaretter är typiskt en kombination av nikotin, aromer (såsom tuggummi eller vattenmelon), propylenglykol (ett lösningsmedel), och andra tillsatser. Mängden nikotin beror på blandningen av det speciella vätske nikotin patron installerad i enheten. Vissa produkter innehåller nikotin mängder jämförbara med vanliga tobak, medan andra innehåller nivåer som ligger närmare en ljus eller ultralätt cigarett. Det finns också patroner tillgängliga som innehåller smaksatt vätska utan nikotin, för användare som vill ha den sensoriska upplevelsen av att röka en cigarett utan de skadliga effekterna.

Cigarettrök innehåller mer än 7000 kemikalier, och bland dem, 69 är kända carcinogener [källa: American Lung Association]. Men det är inte bara vanliga cigaretter som är giftiga för våra kroppar; e-cigaretter, också komma med hälso- och säkerhetsrisker. Problemet? Flytande nikotin.

Flytande nikotin utvinns ur tobak, men till skillnad från tobaksblad, kan flytande nikotin vara dödlig. Det kan orsaka skada när det inandas, men det kan också vara skadligt vid förtäring eller absorberas genom huden. Endast en liten dos är farlig - mindre än en matsked av många av e-vätskor på marknaden är tillräckligt för att döda en vuxen, och så lite som en tesked kan döda ett barn) [källa: Richtel]. Antalet samtal till giftinformationscentraler om e-cigarett nikotin-infunderas vätskor ökade kraftigt varje månad mellan september 2010 och februari 2014, från bara ett samtal per månad till så många som 215 - det är en ökning från 0,3 procent till 41,7 procent av alla nödsamtal. Så många som 51,1 procent av de berörda oavsiktlig förgiftning av barn yngre än 5 (ungefär 42 procent inblandade vuxna ålder 20 år eller äldre) [källa: CDC] samtal.

Några tester tyder på att det är inte bara nikotin som kan vara farligt. Vissa e-cigarett enheter kan också släppa metaller under användning - inklusive tenn i vissa fall - liksom andra föroreningar är kända för att vara giftiga och / eller cancerframkallande.

Trots att på marknaden i flera år, många tillsynsmyndigheter och hälsoexperter är inte säker på hur säker e-cigaretter faktiskt är. Bland deras oro är bristen på offentliggörande av alla ingredienser som används samt avsaknaden av (eller giltighet) hälsa och säkerhet krav från tillverkarna om sina produkter. Under 2009, till exempel, Food and Drug Administration (FDA) hittade några patroner av flytande nikotin innehöll ca 1 procent dietylenglykol (DEG), en giftig kemikalie ingrediens som också finns i frostskyddsmedel [källa: FDA].

Trots att på marknaden i flera år, många tillsynsmyndigheter och hälsoexperter är inte säker på hur säker e-cigaretter faktiskt är. Bland deras oro är bristen på offentliggörande av alla ingredienser som används samt avsaknaden av (eller giltighet) hälsa och säkerhet krav från tillverkarna om sina produkter. Under 2009, till exempel, Food and Drug Administration (FDA) hittade några patroner av flytande nikotin innehöll ca 1 procent dietylenglykol (DEG), en giftig kemikalie ingrediens som också finns i frostskyddsmedel [källa: FDA].

För att göra saken värre, kan mängden nikotin noterade på en patron etikett inte stämmer med den faktiska mängden i kassetten. FDA testning har hittat patroner under samma tillverknings etikett kan frigöra betydligt olika nivåer av nikotin, som sträcker sig från 26,8 till 43,2 mikrogram nikotin per 100 milliliter puff. Och de nikotinfria patroner? Laboratorietester visar du fortfarande få en låg dos, trots påståenden [källa: FDA].

FDA reglerar vissa tobaksprodukter, inklusive cigaretter, cigarett tobak, rulltobak och rökfri tobak. Men det var inte förrän 2014 som myndigheten föreslagit krav för e-cigaretter, nikotin e-juice och upplösnings tobak, bland annat tidigare oreglerade tobaksprodukter, enligt familjen Rökning förebyggande och tobakskontroll Act. Under dessa föreskrifter tillverkare är skyldiga att offentliggöra alla ingredienser i sina produkter, och har FDA-godkännande före saluför dem. Dessutom kan e-cigs inte säljas till minderåriga (även om viss ålder beror på den stat där du bor), och all märkning ska innehålla hälsovarningar; gratisprover och automat försäljningen är också förbjudna [källa: Federal Register].

Tillverkare, säger emellertid e-cigarett är helt enkelt fritids, och bör inte vara föremål för FDA reglering.

E-cigarett enheter är batteridrivna, och så länge som du kommer ihåg att hålla batteriet laddat de är återanvändbara (även om underhåll och användbarhet kommer att bero på vilken typ av e-cigarett enhet du använder). Och, som en hel del andra enheter som vi använder varje dag (såsom smarta telefoner och surfplattor) många e-cigs kommer med ledig USB och bil avgifter. Det är inte bara det uppladdningsbara batteri som gör dessa enheter sluta röka kan återanvändas; många är också påfyllnings. Vätskan i patronerna behöver resupplied regelbundet, antingen genom att sätta in en ny patron eller påfyllning en tom.

Rökare med ett paket om dagen vana spendera mer än $ 1000 per år för att få nikotin fix de ber, och i många fall en e-cigarett vana är billigare. Först, e-cigarett anordningar, som kommer i en mängd olika former och storlekar, kom med en initial kostnad. En typisk startpaket, som innehåller e-cigarett enhet, ett batteri och flera patroner kan kosta allt från $ 30 till $ 100, beroende på tillverkare, modell och stil. Och sedan finns det kostnaden för patronerna. Kostnaden för ett års värde av patroner för att upprätthålla motsvarande ett paket om dagen vana kommer att kosta ca $ 600 [källa: Neporent]. För att minska dessa priser konsumenterna också kan köpa vätskan i bulk och fylla patronerna själva.

Eftersom det finns lite reglering av e-cigarett enheter, tillverkare har spelrum att marknadsföra sina produkter som cigaretter som går att röka överallt, presentera dem som rökfria tobaksprodukter som inte har några hälsorisker. På grund av detta, är e-cigs tillåts i övrigt rökfria miljöer.

Förordningar varierar dock. Vissa länder, däribland Australien, Kanada, Israel och Mexiko, samt vissa amerikanska städer som Los Angeles, Chicago och New York, har förbjudit elektroniska cigaretter eller begränsat deras användning i vissa offentliga lokaler. I vissa fall är användningen av e-cigs tillåts endast i "vaping" salonger eller butiker där de enheter och tillhörande produkter säljs [källa: Gorman].

Det är inte bara rökare som påverkas av effekterna av cigaretter; så många som 2,5 miljoner icke-rökare har dött av de letala effekterna av passiv rökning mellan 1964 och 2014 [källa: CDC]. Trots påståenden att de är ett säkert alternativ till vanliga cigaretter, kan e-cigaretter inte helt lösa problemet med secondhand exponering för nikotin.

Nikotinexponering från e-cigaretter är äkta, även om studier tyder på att exponering är långt mindre från e-cig ångor än från röken från vanliga cigaretter. Nikotin utsläppen är 10 gånger lägre än från brinnande tobak, och andrahands aerosol inte innehåller betydande mängder av tobaksspecifika toxiner (kolmonoxid eller andra giftiga flyktiga organiska föreningar) [källa: Czogala].


Name    : 
E-Mail  : 

Subject  : Re: E-cigg och sluta röka med e-cigarett och nikotin
Comments:


[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ Qualisteam - Message Board ]